Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Aralık, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

KORKUSUZ MÜTEŞEBBİS EL KİTABI

İ şletmeciliğe girişte aklınızda olması gerekenler nelerdir. Neler yapılmalı, nasıl bir yol izlemeli. Bilinmesi gerekenleri siz değerli girişimciler için yazıyorum. Bilin ve ona göre fizibilitenizi yapın.  Aklınızda güzel bir fikir var ve bunu hayata geçireceksiniz fakat bir takım şeyleri bilmediğiniz için belirsizliklerden kaynaklı korkularınız olacaktır. Büyük olasılıkla cebinizdeki para tek atımlık kurşun. Bunun için önce sağlam bir fizibilite yapmalısınız. Burada yapmanız gereken yer iş fikrinize bağlı olarak bir işletmeyi sıfırdan mı kuracaksınız, yoksa devir mi alacaksınız? Ortaklık mı yapacaksınız, tek mi olacaksınız. Ailenizin desteğini aldınız mı? Bu soruların cevaplarını da verdikten sonra sıra da dükkanı belirlemek var. Şayet bir işletmeyi devir alacaksanız avukattan sağlam bir devir sözleşmesi hazırlatıp karşılıklı imzalamanız faydanıza olacaktır. Çünkü devir alan kişi devredenin borçlarını da alıyor. ( yanlış hatırlamıyorsam 2 yıl boyunca ) Devir alacaksanız mutlaka bir a

TANK MAN

resim her şeyi anlatmıyor mu?

GULAŞ YOKTUR - KUL AŞI VARDIR!

Büyük bir tarihi ayıbı düzeltiyorum hemen. Hepimizin Macar mutfağından zannettiği gulaş çorbası esasında Osmanlı mutfağının icadıdır. Vakti zamanında bizimkiler Macaristan a sefere gittikleri sırada padişah askerlerini doyuracak ve besleyecek bir yemek yapılmasını emreder. Ustalar da bu leziz yemeği çıkarırlar. Tabii Macarlar da hemen atlar olaya.  Günümüze dek gelen  gulaş ın vazgeçilmez baharatı kabul edilen  kırmızı biber , yemeğe 18. yy'da eklenmeye başlar. Klasik "tencere gulaşı" ,  soğanla  kuşbaşı doğranmış sığır ya da koyun etinin yağda  kızartılmasıyla  yapılır. Bu yemeğe tamamlayıcı olarak,  sarımsak ,  kimyon ,  domates ,  yeşil biber  ve  patates  de konulur. Evde yapın, yiyin, yerken de mutlaka düşünün...